Home Waarom Ischia? Waarom niet? Ischialinks Google Analytics Alternative

Waarom niet naar Ischia?


Toch is een vakantie naar Ischia niet direct voor iedereen weggelegd. Zo is Ischia minder geschikt als:

 • U niet zonder de auto kunt
  Door haar bochtige en steile straatjes en wegen is Ischia geen eiland dat is berekend op veel autoverkeer. Dat vele autoverkeer is er echter wel. Als u goed oplet ziet u dan ook geen auto zonder deuk of schram. Bovendien hoort u de tonen van de ambulance verdacht vaak aanzwellen en wegsterven.
  Conclusie: laat die wagen maar lekker thuis. Het openbaar vervoer is hier goed geregeld.
 • U geen Italiaans of Duits kunt verstaan of spreken
  De meeste Italianen spreken geen woord over de grens, en dat is op Ischia niet anders. Slechts het allernoodzakelijkste kunnen baliemedewerkers en winkeliers aan Duits praktiseren. Een uitgebreid Italiaans woordenboek is zeker geen luxe. De menukaarten zijn doorgaans wel in het Duits te verkrijgen.
 • U een hekel heeft aan Russen of Duitstaligen
  Die vormen de hoofdmoot van de toeristische bezoekersstroom. Als u in elke oudere Duitser een gepensioneerde oberscharführer ziet en in elk Rus een vertegenwoordiger van de Russische penose, kunt dit eiland maar beter mijden.
 • Je eens lekker uit je dak wilt gaan
  De talrijke inheemse jongeren zijn geen grijze muizen. Maar van een sluimerende agressie – zoals in Nederland maar al te vaak rondom de horeca wordt ervaren – is geen sprake. Feestvieren wordt zeker gewaardeerd. Nachtelijke overlast niet. Er zijn discotheken, maar die lijken meer op de inheemse jeugd te zijn gericht als op de toeristen.
 • U veel landgenoten wilt ontmoeten
  Nederlanders zult u nauwelijks aantreffen op Ischia. De kuuroordcultuur is voor het calvinistische Nederland nooit weggelegd. Er is slechts een doodenkel tot helemaal geen aanbod te vinden voor gecombineerde reizen vanuit Nederland. Reisgidsen die in de diverse winkels in uiteenlopende talen worden aangeboden, zult u dan ook niet in het Nederlands aantreffen.
 • U veel last heeft van zeeziekte
  Een van de vermoedelijk redenen dat Ischia niet in het pakket zit van Nederlandse reisorganisaties, is dat Ischia geen vliegveld heeft. Je moet er heen vanuit Napels met de boot: een vaart van zon drie kwartier. Als je snel zeeziek wordt en geen antireisziekte-tabletten kunt verdragen, is Ischia geen haalbare kaart.